Блокираха задължителната ваксинация за големите компании в САЩ

0

Върховният съд на САЩ блокира изискването за тестване или ваксинация срещу коронавирус на администрацията на президента Джо Байдън за големите компании. В същото време, съдът разреши задължителното ваксиниране за някои здравни работници да влезе в сила в цялата страна, съобщи news.bg, позовавайки се на CNN.

Решението, блокиращо правилото за големите предприятия, се основава на аргумента, че Конгресът не е дал на Администрацията по безопасност и здраве при работа правомощието да го издаде.

- Реклама -

„Въпреки че Конгресът безспорно е предоставил на OSHA правомощието да регулира професионалните опасности, той не е дал на тази агенция по-широки правомощия да регулира общественото здраве. Изискването за ваксинация на 84 милиона американци, избрани просто защото работят за работодатели с повече от 100 служители, със сигурност попада в последната категория“, се казва в неподписаното становище.

Припомняме, че Федерален съд в САЩ в края на ноември блокира намеренията на администрацията на президента да наложи задължителната ваксина срещу COVID-19 за здравни работници в 10 щата.

10-те щата съдиха администрацията на Байдън, като твърдят, че заповедта за задължителна ваксинация е противоконституционна.

В началото на ноември, Апелативният съд на САЩ спря действието на наложеното от президента изискване за задължителната ваксинация на служители на големи компании.

Белият дом нареди на около 84 милиона служители от частни компании в страната да бъдат ваксинирани срещу коронавирус или редовно да се подлагат на тестове до 4 януари 2022 г. Както следва от заповедта, тази мярка е предназначена за предприятия с персонал от 100 или повече души.

Please follow and like us:
- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име