Борисов: При трети избори държавата ще колабира

0

ГЕРБ ще предложи Росица Кирова за шеф или заместник на Народното събрание. Шеф на ПГ на ГЕРБ-СДС ще е Десислава Атанасова. Това стана ясно от думите на Бойко Борисов на заседание на парламентарната група преди старта на 46-то НС.

Заместници на ПГ-то ще бъдат Румен Христов, Тома Биков, както и Александър Ненков.

- Реклама -

„За всички стана ясно какъв беше натискът върху ГЕРБ“, каза Борисов. И поясни, че се вижда изцяло тенденциозно отношение. Поясни, че изборите са показали, че твърдото ядро на ГЕРБ е по-твърдо , отколкото си мислели. Разликата пък трябвало да я натаманяват, че ИТН да излязат малко пред ГЕРБ, каза още Борисов.

Вече кадрите на БСП ги назначиха, на ДПС ги назначиха, сега кадрите на ДБ, каза Борисов.

Поръча на депутатите на ГЕРБ да се средоточат само върху една цел. С ужас наблюдавал как във Франция вече били в четвърта вълна. Разкритикува Радев, че не маха здравния министър Стойчо Кацаров. По думите му, ако били те, Кацаров щял отдавна да бъде махнат. „…А за морала и корупцията на Кацаров, Радев и компания и че продължава да не го маха, цялата страна видя, че Кацаров е лъжец. Най-вероятно са минали през някоя пицария и са разменили някакви торбички, отдавна Кацаров, в модела „Борисов“, щеше да е махнат“, каза Борисов.

Напомни, че щели да се бракуват 20 000 ваксини. „защо годих във Виена да се моля за ваксини“, каза той. Поясни, че много иска да се възстанови ваксинационния процес и отново да се стигне до 40 000 на ден ваксинирани. „Затова искам всички да се ваксинират – вие , включително и аз“,каза той. Поясно, че той ще се ваксинира за личен пример, за да видят хората, че това е единственото правилно действие.

Поясни, че София се изпразнила, а сега всички са на морето. Даде да се разбере,че трябва да се възстановят и залените коридори. Трябва да гоним 50 %, а сега сме 15 %, каза Борисов. Поръча на депутатите от ГЕРБ-СДС да потърсят съдействие и разговори с останалите групи в НС , ако може това да стане закон.

Поръча да положат усилия да се възстановят мобилните екипи и усилено да се работи за поръчката за хеликоптера.

Поясни, че друга точка е скок на заплатите на медиците. „Армията ни от професори и доктори трябва да бъде гледана като най-свидното ни дете“, каза Борисов. Други приоритети на ПГ-то са продължаване на Хемус, Струма и други.

Лидерът на ГЕРБ изтъкна и назначенията във ВиК сектора. По думите му вече доста хора разбрали за подмяната, която им била предложена.

- Реклама -

Относно идеята на ИТН за концесии за магистралите, Борисов поясни, че това е била идея навремето на НДСВ, а хората да си плащат.

От думите му стана ясно, че Петя Аврамова не е на сбирката, защото била на разпад. След това се обърна към Мараджийски: „Тебе арестуваха ли те?“. Той на свой ред поясни,, че полицаите били преровили всичко, дори фризера му. Поясни,че в района ГЕБР – СДС на първо място. „Толкова повече натиск, толкова повече ядрото се появява“, каза той.

Борисов поясни,че не знае дали ще има кабинет, но даде да се разбере, че ДБ на всичко са готови.

„Не знам дали Слави Трифонов дали е готов. Познавам го, той е умен човек. Но като си гледа партньорите, не знам до колко им има доверие“,каза Борисов. Поясни,че след гласуването на кабинета, Радев щял да си прибере „версиите“,а всичко щяло да се стовари върху гърба на Трифонов.

„Искам да се спокойни и внимателни, да не отговаряте на провокациите, опитайте се с добро и нормални аргументи да се борите. Ние сме ясна опозиция. Просто бъдете внимателни“, каза той. „Дано пък се справят и си направят план за възстановяване“, продължи той. Поясни,че ако Трифонов не направи кабинет, може да ни вкарат в трети избори,, но тогава държавата щяла да колабира.

„Ако имаше политическа класа, при този равен резултат, президентът да извика и една година – докато мине плана и да се работи, след това ако трябва нови избори“, каза Борисов.

Той заяви, че днес са оперирали внучката на Цвета Караянчева и затова не била тук. Поиска всички да благодарят на Караянчева, която направила чудеса в Кърджали. Отново напомни тезата си, че ИТН са получили гласове от ДПС.

„всички знаят за уйдурмата , която направиха“, каза той. Заръча на ПГ-то да вземат Лъчезар Борисов за консултант на групата.

Накрая пожела успешен парламент и се надява този път НС да е по-дълъг. „Утре ще знаем дали ще мине правителство, ако им мине уйдурмата за шеф на НС“, каза той.

Please follow and like us:
- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име