Чехия е на прага на нова вълна от COVID-19

0

Чехия е на прага на нова вълна от епидемията от коронавирус, съобщи вестник „Блеск“ с позоваване на водещия епидемиолог на републиката и бивш здравен министър Роман Примула.

Епидемията от коронавирус в републиката отново се засилва. Лекарите отбелязват увеличаване на броя на заразените хора. Броят на заразените с щама Делта се увеличава.

- Реклама -

„Новият щам играе доминираща роля [в настоящата епидемиологична обстановка в Чехия]. Той се разпространява много интензивно. Ограниченията са практически премахнати“, цитира вестникът водещия епидемиолог.

В Чешката република с население от около 10,7 милиона граждани по време на пандемията общият брой на хората, заразени с коронавирус, е 1 669 182, от които 1 636 783 са излекувани, а 30 331 жители са починали, съобщава БГНЕС.

На 27 декември миналата година в републиката започна ваксинация срещу коронавирус. 3 708 711 жители са преминали пълния ваксинационен цикъл. Страната получава ваксини, произведени от американската компания Pfizer и нейния германски партньор BioNTech, американските фирми Moderna и Johnson & Johnson, както и британско-шведската компания AstraZeneca.

Please follow and like us:
- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име