Цвета Караянчева към българските ученици в чужбина: Учете, трупайте опит и се върнете в България!

0

Уважаеми учители, ученици и родители,

Сърдечно Ви поздравявам по повод началото на новата учебна година!

- Реклама -

С удоволствие се обръщам към всички Вас, за да Ви пожелая здраве, дръзновение и много нови постижения. Първият учебен ден е зареден с емоции, с празнично настроение и с вълнуващи мигове. За някои от нас той е наситен със спомени, за други – е начало на сериозна работа, за трети е среща с приятели. Но за всички е изпълнен с надежда за една успешна и ползотворна учебна година!

Скъпи ученици,

В учението, както и в живота, препятствията и изпитанията стимулират въображението и разкриват неподозирани възможности и таланти. Всички ние за сетен път се убедихме, че днес повече от всякога качественото и модерно образование е неразривно свързано с високотехнологичната епоха. Вашето поколение, което успешно развива своите умения в дигитална среда, ще гради утрешния свят. Бъдете готови за тази отговорна мисия! Към Вас, млади приятели, бих искала да отправя още едно послание – учете, трупайте опит, развивайте се и се върнете в България, където имаме нужда от Вас!

Скъпи учители,

Благодарни сме Ви за всеотдайна грижа за нашите деца, за нелеките Ви усилия да ги обучавате и възпитавате, да съхраните тяхното българско самосъзнание, да им предадете знанието за родовата и историческата памет на техните предци. Поздравявам Ви за това, че грижливо и с много любов пазите нашия език и разпалвате огъня на родолюбието сред младите българи извън пределите на Родината. Пожелавам Ви все така усърдно да изпълнявате благородната си цел, за да носят нашите млади сънародници българщината в сърцата си.

Скъпи родители,

Вие сте тези, които могат да предадат на децата си нашите обичаи и традиции и да ги възпитат в любов към родното, към българското. И от Вас зависи дали те ще растат със самочувствието, че принадлежат към малък, но древен и славен народ, който има своя принос в развитието на световната духовна култура. Никога не късайте връзката си с България, пазете корените си, за да бъдат горди децата Ви от това, че са българи.

На добър час през новата учебна година!

- Реклама -

С уважение,

Цвета Караянчева,

Председател на 44-тото Народно събрание на Република България

Please follow and like us:
- Реклама -
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име