Гърция очаква стотици хиляди балкански туристи през следващите седмици

0

Очаква се стотици хиляди чуждестранни туристи, а може би милиони, да се насочат към северните плажове на Гърция през идните седмици, пише „Катимерини“.

„Българите и румънците масово резервират къмпинги в Гърция. Българите нямат търпение да прекарат ваканциите си в Гърция“, твърди публикуван доклад. Гърция оглавява списъка на туристическите дестинации за българи, сърби, румънци и жители на Северна Македония. Между 8 и 10 милиона балкански туристи са посетили страната миналата година, насочвайки се към курортите в Аспровалта, Халкидики, Тасос и други.

- Реклама -

Северните съседи на Гърция са достатъчно близо, за да пътуват до страната, без да се налага да използват самолети, пише още изданието. То посочва, че представителите на туристическия сектор в Гърция се подготвят за очакваното увеличение на туристите в съответствие с официалните насоки на фона на коронавирусната пандемия.

Решението на Черна гора да не отваря границите си със Сърбия заради опасността от пандемията може да засили туристическия наплив към Гърция.

Please follow and like us:
- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име