Кипърци се страхуват от завръщането на COVID-19 заради Гърция

Българските граждани, които искат да посетят Кипър, задължително трябва да си напряват PCR тест за коронавирус, след като страната ни беше включена в рисковия списък.

Това потвърди и живеещият в Никозия Михалис Михаел, който работи в магазин за строителни материали. Той казва, че туристите бавно започват да се завръщат в страната.

- Реклама -

„Живеем нормално, ходим на работа, излизаме по заведения, ходим на море. Трябва да имаме два метра дистанция един от друг. В работата трябва да носим маски, но за хората, които идват не е задължително. Два месеца бяхме затворени вкъщи, имахме право да се движим само два пъти на ден – за хранителни стоки и да разхождаме кучетата“, разказа Михалис пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че все още всички се притесняват, особено от Гърция, тъй като двете държави са в много тясна връзка.

„Вече имаме хора, които хванаха вирус от чужбина. Притесняваме се да не хванем отново вируса от туристите. Границите бяха затворени, не знаехме какво се случва в Северен Кипър. Нямахме контрол и официални резултати. Казваха, че за един месец са с 0 заразени. Сега казаха, че ще отворят границата, за да може да се движим. Двете страни опитаха да се разберат, но е трудно“, сподели още Михалис Михаел.

Той обясни, че много бизнеси са затворени и вече много хора са останали без работа заради липсата на туристи. Михалис обаче не е сред хората, които са били финансово подпомогнати от държавата.

„Не получих абсолютно нищо, и не само аз. Трябваше да си работил в последните 2-3 години. Имаше номер, на който трябваше да се обадиш за информация, но никой не вдига телефона“, отбеляза той.

- Реклама -
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име