Мицотакис призова учителите в Гърция да се ваксинират

0

В реч на Международната конференция на тема „Ефектите на COVID-19 върху психичното здраве и здравните системи“, организирана от Министерството на здравеопазването и Световната здравна организация в Атина, премиерът на южната ни съседка Кириакос Мицотакис призова преподавателите да се ваксинират преди началото на новата учебна година, съобщава Protothema.

„За да можем да отворим отново своите училища, безопасно и с възможно най-малко проблеми през септември“, обясни премиерът, говорейки на конференцията. „Призовавам всички преподаватели, учители и професори. Моля, ваксинирайте се!“, цитира медията думите на Мицотакис. Гръцкият премиер заяви, че въпреки че пандемията от коронавируса поставя пред света много големи предизвикателства, тя също така показва, че много неща са възможни, когато правителства, международни организации – като СЗО – и граждани се мобилизират, за да предприемат съвместни действия.

- Реклама -

„Тук съм, защото твърдо вярвам, че правителствата – на най-високо ниво – са длъжни да хвърлят светлина върху често тъмния свят на психичното здраве. Трябва да признаем, че това не е параметър, който просто е включен в общия проблем на общественото здраве, но е ключов компонент от него. Това изисква действия и ние трябва да предприемем такива сега“.

„Локдауните донесоха със себе си масови депресии, често предизвикани от финансова несигурност, както и от трагичните последици от домашното насилие. В същото време дори необходимите мерки за защита за борба с пандемията придобиха двоен характер: те действаха като щит за възрастни, но също и като ограничение на свободата на младите хора“.

Please follow and like us:
- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име