Наш лекар в Германия: Системата няма да успее да се справи

0

Д-р Стоян Монев каза, че по брой легла Германия е втора след България. Има обаче разлика в готовността за лечение на болните. В Германия обаче също имат проблем с медиците.

„Системата няма да успее да се справи, ако броят на болните продължи да расте“, коментира той ситуацията в България.

- Реклама -

Според него при затваряне на училищата 75% от контактите могат да бъдат ограничени. Той посочи, че националните статистики в развитите държави имат анализ за всеки човек – брой контакти и къде точно са тези контакти.

„Икономиката трябва да продължи. Не може да ограничим работата, градския транспорт… Ако можем да ограничим заведенията, може да постигнем резултат и без да затворим училищата. Но това е въпросът – да знаем къде са ни най-честите контакти. В Германия знаем, че ако затворим училищата – контактите ще намалеят на 90%“, обясни д-р Монев.

Той каза, че 85% от германците подкрепят мерките. Пред Nova д-р Монев обясни, че канцлерът Ангела Меркел е призовала децата да играят само с 1 приятел, но тя е била критикувана за това изказване. Специалистът подчерта, че Меркел няма правомощията да налага ограниченията.

„Не, на стълбите не трябва да чакат пациенти“, настоя д-р Монев във връзка с трагичните случаи на починали пациенти в Пловдив.

Д-р Монев обясни, че се случва и в Германия пациентите да чакат с часове. Използват се както PCR тестове, така и антигенните, но PCR е водещият критерий. На входа на болницата се извършва триаж, като се определя степенната на спешното състояние на пациента.

Заради голямото чакане за тестове, някои германски фирми са си обособили контейнери пред офиса, където се тестват служителите – бързи антигенни тестове.

Д-р Монев каза още, че засега положението може да бъде спасено с ваксина. Няма универсално лечение за COVID-19, подчерта той.

Очакванията са му и догодина да сме ангажирани с коронавирусната инфекция.

- Реклама -

Наблюденията на д-р Монев пък са, че дори след излекуване пациентите, хванали коронавируса, имат нарушения в здравословното си състояние. Той посочи, че дори има данни за загуба на IQ.

Please follow and like us:
- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име