Откриха прокълнатото злато на Хитлер в публичен дом

0

48 сандъка с прословутото прокълнато злато на Хитлер на стойност близо половин милиард британски лири са скрити в полски дворец, използван от служители на SS като публичен дом, пише The Sun.

В двореца от XVIII век в село Минковскe в Южна Полша започват археологически разкопки. Екипът се надява да открие 10 тона злато и други богатства. Смята се, че богатствата са крадени и трупани на тайното място към края на Втората световна война по инструкция на шефа на SS Хайнрих Химлер, за да се финансира създаването на Четвърти райх. Учените предполагат, че не всичко е крадено. Много от бижутата са били собственост на семейства от нацисткия елит, които са предали доброволно ценностите си, за да не ги разграби настъпващата Червена армия. Има предположение, че мистериозното „Злато от Бреслау“, изчезнало от полицейския щаб в полския град Вроцлав, също е сред съкровищата.

- Реклама -

Търсачите на съкровища от фондацията „Силезийски мост“ – организация с нестопанска цел – фиксирали местоположението на имането, след като изучили множество секретни документи, дневник на агент от SS с псевдоним Mихаелис и карта, която получили от потомството на офицери, посещавали дискретна ложа, датираща отпреди 1000 години. Някои от записките в открития дневник сочат, че плячката е била скрита в ров, изкопан в оранжерията на двореца. В дневника си Михаелис пише: „48 сандъка от Райхсбанк, в добро състояние, бяха скрити, много добре покрити с пръст и „озеленени“ с все още живи растения… Нека провидението да бди над нас.“

Please follow and like us:
- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име