Пристигащите от САЩ в Канада вече без PCR тест

0

Отменя се изискването за отрицателен PCR тест за пристигащите в Канада от САЩ. Очаква се федералното правителство да обяви това официално по-късно тази седмица.

Пътуващите трябва да са били в САЩ по-малко от 72 часа. Новите правила вероятно ще влязат в сила в края на ноември или началото на декември.

- Реклама -

За всички пътувания извън Канада, които са по-дълги от 72 часа, ще се изисква отрицателен PCR тест при връщане.

„Много сме щастливи да чуем, че правилата за PCR тестване, които бяха в сила за кратки пътувания, вече няма да се прилагат за тези, които искат да пътуват до САЩ за ден или два“, каза премиерът на Британска Колумбия Джон Хорган на пресконференция в сряда .

Сухопътната граница между САЩ и Канада бе отворена на 8 ноември за тези, които са напълно ваксинирани срещу COVID-19. Но изискването за отрицателен PCR тест бе въведено само за жителите на Канада.

САЩ нямат изискване за тестване за преминаване на сухопътната граница. Към този момент всеки, който се опитва да влезе в Канада, трябва да предостави отрицателен PCR тест, направен за собствена сметка не по-късно от 72 часа преди пристигането си на границата.

Хорган заяви, че тестването е прекомерно, защото така или иначе, тези които пътуват трябва да са ваксинирани, предава BG voice.

Please follow and like us:
- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име